NAMI COLORADO PEER TO PEER ONLINE TRAINING AGENDA

| Day 1 | | | | | | |
|--|--|------------|---------------|--|--|--|
| Module | Purpose & concept | Duration | Timing | | | |
| Introduction | Welcome, establish common ground, communicate expected results and manage logistics | 30 min. | 10:00 - 10:30 | | | |
| Managing Nervousness | Explore natural nervous reactions to leading a class and what to do about them | 30 min. | 10:30 - 11:00 | | | |
| Break | 15 min. | | 11:00 - 11:15 | | | |
| Facilitation Skills- Tell Approach and Active Listening | Rehearse facilitation skills in front of a friendly group of class participants, help each other by using NAMI support criteria (provided), get more comfortable with the skills needed to lead a P2P class. | 60 min. | 11:15 - 12:15 | | | |
| Break/Lunch | 60 min. | 12:15-1:15 | | | | |
| Facilitation Skills- Redirect Approaches and Timing and Hot Potato | Same as above. | 45 min. | 1:15-2:00 | | | |
| Debrief, Q and A | Answer questions related to the practices as well as any "parking lot" questions from the chat. | 15 min. | 2:00-2:15 | | | |
| Handling Questions | Practice understanding and answering the types of questions that show up during a class. | 45 min. | 2:15-3:00 | | | |
| Break | 30 min. | | 3:00-3:45 | | | |
| Course Content Part 1- Class 1 | Become familiar with key course content. | 45 min. | 3:45-4:30 | | | |
| Q and A, Close | Address unanswered "parking lot" questions from the chat. | 30 min. | 4:30-5:00 | | | |

NAMI COLORADO PEER TO PEER ONLINE TRAINING AGENDA

Day 2

| Duy 2 | | | | | | | |
|---|--|------------------|----------|-------------|--|--|--|
| Module | Purp | oose and concept | Duration | Timing | | | |
| Course Content Part 1- Class | Become familiar with key | | 60 min | 10:00-11:00 | | | |
| 2, 3 | course c | ontent. | | | | | |
| Break | 15 min | | | 11:00-11:15 | | | |
| Course Content Part 1- Class 4, Class 5 | Continu | e same as above. | 70 min. | 11:15-12:25 | | | |
| Break/Lunch | 60 min. | | | 12:25-1:25 | | | |
| Course Content Part 2- Check in and Class 6 | Continue same as above. | | 70 min | 1:25-2:35 | | | |
| Break | | 10 min | | 2:35-2:45 | | | |
| Course Content Part 2- 2nd part of Class 6 | Continue same as above. | | 50 min | 2:45-3:35 | | | |
| Break | 10 min | | | 3:35-3:45 | | | |
| Course Content Part 2- Check- in and Class 7 | Continue same as above. | | 45 min. | 3:45-4:30 | | | |
| Emergencies | Learn what to do in the case of an emergency. | | 20 min. | 4:30-4:50 | | | |
| Break | | 10 min | | 4:50-5:00 | | | |
| Teaching Online | Introduce Guide for Offering NAMI Programs Online. | | 30 min | 5:00-5:30 | | | |
| Q and A, Close | Explore what steps are needed to prepare for a course. Finish answering any "parking lot" questions in the chat. | | 30 min. | 5:30-6:00 | | | |